Ouderenvereniging Oldemarkt e.o.
  

Lees meer ...

Philip Friskorn, RIDDER in de Orde van Oranje- Nassau

Het heeft de Koning behaagd Philip Friskorn te benoemen tot Ridder in de Orde  van Oranje- Nassau. Wij feliciteren hem van harte. Zie "lees meer" voor de officiele verklaring (Bron Steenwijker Courant)
 
De heer Gerrit Philippus Friskorn startte in 1976 zijn eigen atelier voor de bouw van modeltreinen op schaal 1:87, en later in museumkwaliteit in de 'Koningsschaal' 1:43,5. Met zijn modellen heeft de heer Friskorn de Nederlandse spoorweghistorie nationaal en ook internationaal doen herleven.
Philip Friskorn is binnen en buiten de modelspoorwereld een begrip voor kwaliteit. Zijn modellen worden wereldwijd geroemd en worden herkend als de Rembrandt onder de modeltreinen. Hij wordt alom gezien als 'de pionier' op het gebied van het Nederlandse modelspoor. De heer Friskorn heeft een belangrijke rol gespeeld in het op een hoger plan brengen van de modelspoorbouw. Van 'rijden met treintjes' tot historisch verantwoorde modelbouw van hoge kwaliteit. Wat hij aan Nederlandse schaalmodellen heeft gemaakt zal voor toekomstige generaties de maatstaf blijven.
Met dezelfde passie en gedrevenheid en het streven naar perfectie is de heer Friskorn ook natuurfotograaf. Hij begon met het fotograferen van alle mogelijke vogelsoorten, maar fotografeert ook andere diersoorten, flora en landschappen in Nederland, Scandinavie, Japan, Noord-Amerika, de Kaaiman Eilanden en de Seychellen. Hij deelt zijn enorme kennis en beeldarchief over flora en fauna graag met anderen. Daarom startte hij in 1996 met het geven van dialezingen en exposities.
Philip Friskorn heeft ruim tien jaar als mantelzorger voor zijn echtgenote gezorgd op een manier zodat ook zijn werkzaamheden voor zowel de natuurfotografie alsook de modelspoorbouw doorgang konden vinden.
(Bron Steenwijker Courant)