Ouderenvereniging Oldemarkt e.o.
  

Lees meer ...

Beulakerwiede Boottocht -- Verslag 14 mei

We vertrokken vanaf Kalenberg met de mooie boot van Jongschaap, de Vrijstate. We hebben het streefbedrag van 450 euro gehaald, het wordt verdubbeld door voordeouderen.nl, waardoor deze dag mede mogelijk gemaakt werd.
Klik op leesmeer voor een kort verslag.
Beste mensen. Het is gelukt, zowel de actie zoals we dat graag wilden, maar ook, en daar gaat het toch om: de dag zelf.
Keurig op tijd kwamen onze gasten in een rij auto's van vrijwilligers bij de boot in Kalenberg (OV) aan. De Vrijstate. Mooie naam van de ze prachtige electrische varende boot voor het ultieme vrije gevoel van een dagje uit. Ook met een rolstoel of rollator is aan boord komen geen probleem, dank zij de lift.
Schipper Bene Jongschaap is geen onbekende voor ons en een uitstekende gastheer die het schip behendig manoeuvreert en ook samen met zijn twee vriendelijk gastvrouwen voor koffie, thee en de lunch zorgt. s Middags een paar glaasjes naar eigen smaak maakt het culinaire deel af.
 
De route samengevat: Kalenberg over Giethoornse meer naar de Beulakerwiede. Dan via de Blauwe hand naar de Beukersluis waar de lunch geserveerd wordt. Dan langs Zwartsluis, Zwartewater over naar Vollenhove, verder naar Blokzijl en naar Kalenberg. Het is zonnig, maar de wind is fris tot echt koud. Pas in de middag komen er wat mensen echt boven zitten. Behalve natuurlijk een paar mannen die graag in de stuurhut met praatgrage Bene toeven.
 
Zowel beneden als boven is het erg gezellig. Pas laat in de middag moet ik de memsen het 'slechte' nieuws brengen: het fijne dagje is voorbij. Met dank aan donateurs, organisatie, bemanning en voordeouderen.nl die dit mede mogelijk gemaakt hebben.
 Kijk verder...